Kiállunk érted!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak demokratikus alapon szerveződő és működő országos érdekképviseleti szervezete. A HÖOK a magyar felsőoktatás átfogó fejlesztése érdekében intézményi és regionális szinten nem megoldható felsőoktatási- és ifjúságpolitikai feladatokat végez. A HÖOK felelősséget érez a magyar hallgatóság érdekeinek érvényesítésében mind hazai, mind nemzetközi téren, különös tekintettel az Európai Unió tagállamaira. E területeken különösen a jogszabályok alkotását kezdeményezi. Ezen kívül véleményt nyilvánít a jogszabályok tervezeteiről, szakmai előadásokat, vitaüléseket rendez, szervezi és segíti a tagjai közötti információáramlást.
www.hook.hu

Fókuszban az oktatás!

Küldetésünk, hogy hatósági munkánkkal és az oktatás eredményességéhez kapcsolódó szolgáltatásainkkal támogassuk az oktatási rendszer minden szereplőjét. Célunk, hogy standardokon alapuló és átlátható működésünk a stabilitás egyik eleme legyen a magyar nevelési oktatási rendszer működésében. Fenntartónkat, a Minisztériumot a tényalapú döntések előkészítésében és végrehajtásában, a közigazgatást, a társhatóságokat és a szakmai testületeket az oktatással kapcsolatos információk átadásával támogatjuk. A családok, a tanulók és a hallgatók számára az oktatási rendszerben a tanulási utak közötti eligazodást segítjük személyre szabott, szakszerű tájékoztatással. Erőfeszítéseink segítségével a magyar köznevelés- és felsőoktatás nemzetközileg is jegyzett információs kapujává kívánunk válni a következő években.
www.oktatas.hu

campus24, az egyetemisták és főiskolások új mobilbrandje

Egyedi mobiltarifa, diákokra szabott kedvezményes percdíj, SMS és mobilinternet. Beszélgess korlátlanul országszerte minden hallgatóval, barátoddal, családtagoddal, akik szintén a campus24 előfizetői. Hallgatóként családtagjaidat és barátaidat szintén hozzásegítheted a kedvezményes campus24 mobildíjcsomagokhoz.
www.campus24.hu

Többet akarsz!

Az ember azt sem tudja, hová forduljon először, hol is kellene elkezdeni, arról nem is beszélve, hogy akkor most mi lesz az adóbevallással, meg a többi járulékos kötelezettséggel. Szóval nem könnyű. Nekünk sem volt az, ezért gondoltuk ki 35 évvel ezelőtt, hogy kellene egy szervezet, aki segíti a diákokat abban, hogy könnyebb legyen olyan munkát találniuk, amiben kiteljesedhetnek.
www.melodiak.hu

Mobilodban a pénztárcád!

A mobiltárca egy új generációs kényelmi szolgáltatás, amely a pénztárcádban hordott papír és plasztik alapú kártyáidat az okostelefonodba költözteti egy mobilalkalmazás segítségével. Az alkalmazás legelterjedtebb funkciója jelenleg a mobilfizetés, melynek világméretű napi szintű alkalmazása csak idő kérdése. A hazai mobiltárcák létrejötte mobilszolgáltatók, bankok, kereskedők,hűségprogramokat kínáló szervezetek szoros együttműködésének eredménye.
www.mobiltarca.com

Életet menthetsz...

A Vascular Plazma új szereplő a hazai plazmaferezis centrumok sorában. Cégünk 2015-ben alakult, amelyet a 2007 óta működő Vascular Venture Kft. új üzletágaként kizárólag magyar tulajdonosok hoztak létre. Vállalkozásunk tevékenysége magyarországi donoroktól vérplazma gyűjtése, fagyasztása, és továbbítása a gyógyszergyártó felé, ahol súlyos és ritka betegségben szenvedőknek életmentő gyógyszereket állítanak elő. Küldetésük az élet megmentése, és fenntartása, ez az, ami inspirálja a kutatásokat és fejlesztéseket, amelyet a bővülő ellátás és a költséghatékony egészségügyi megoldások érdekében tesznek. A mi feladatunk ebben a folyamatban a plazma gyűjtése
www.plasmacentrum.hu/kezdolap

Tőled függ!

Plazmaferezis a Human BioPlazma a vérplazma gyűjtésével és frakcionálásával foglalkozó cég része; tevékenységének lényege, hogy plazma-alapú gyógyszeripari termékeket gyártson és forgalmazzon olyan, gyakran ritka betegségekben, rendellenességekben szenvedők számára, mint például a hemofília vagy az immunhiányos megbetegedés. A Humán BioPlazma a Kedrion Biopharma leányvállalata; a nemzetközi anyacég plazma-alapú terápiák gyártására és forgalmazására - a világ több mint 80 országában - specializálta magát. Elősegíti a plazma-alapú termékek területén kívánt önellátást szerte a világ egészségügyi rendszereiben és közösségeiben, és hogy javítsa a ritka betegségekben szenvedő emberek életminőségét
www.kedplasma.hu

Amikor segítség kell...

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre. Megalakulását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága 1882. évben ismerte el.1921-től tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének. A Magyar Vöröskereszt fő célkitűzései az élet, az egészség védelme, az emberi személyiség tiszteletben tartása, az emberi szenvedés, szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése, a Genfi Egyezményekből adódó feladatokban való közreműködés, a nemzetközi humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése, a társadalmi szolidaritásra nevelés, ezt a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény is megerősíti.
www.voroskereszt.hu

Csak szabadon...

Az EFOTT szó elhangzását követően szinte már automatikusan eszünkbe jut a rendezvény szlogenje: „EFOTT, az ország legnagyobb hallgatói bulija”. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a hallgatók kulturális- és sport életének fellendítésére is, folyamatos látogatói rekordokat döntve. Ezeknek köszönhetően a napközbeni programok szinte évről-évre bővülnek, nem csak létszámuk, de színvonaluk tekintetében is. Az EFOTT egyik legfőbb célja a felhőtlen szórakoztatás mellett vízparti nyaralás lehetőséget is biztosítson a fesztiválozók számára.
efott.hu

Tégy a gyűlölet ellen!

A projekt az egyenlőség, a méltóság, az emberi jogok és a sokszínűség mellett foglal állást, és az online kifejezési formában előforduló diszkrimináció, rasszizmus és gyűlöletbeszéd ellen indult. Ez a projekt a cselekvésről és a beavatkozásról szól. A kampány ellátja a fiatalokat és a fiatalokat összefogó szervezeteket a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy felismerjék az eseteket, és cselekedjenek az ilyen típusú emberijog-sértések ellen.
nohatespeechmozgalom.hu